Sukkersvane


 
Ingredienser:Fremgangsmåte:
500 g sukker
150 g vann
150 g glukose
2 dråper creme de tarte
Rød konditorfarge


Steketid:
Kok sukker, vann og glukose til 148*C. Tilsett to dråper creme de tarte. Kok videre til 154*C.

Ha 3/4 deler av massen på en silikonmatte, vent to minutter før du begynner å kna massen.

Tilsett konditorfarge i den resterende 1/4 mens den er glovarm og rør forsiktig. Hell så den rød massen over på en annen silikonmatte, slik at det blir en sirkel/sokkel på ca.15 cm.

Når massen uten konditorfarge er fast, drar du i den 25 ganger for å få riktig glans. NB! Viktig å bruke hansker!

Plasser sukkermassen under en sukkerlampe for å holde på varmen, deretter start modelleringen av svanene. Bruk eventuelt stekeovnen om du ikke har sukkerlampe.

Klipp en sukkerkule slik at den er ca. like stor som en mandarin. Klem inn et hulrom med tommelen. Varm kobber-røret til pumpen med en gassbrenner, plasser den ca. halvveis inn i hulrommet av sukkerkulen, og lukk igjen sukkerkulen rundt kobberrøret.

Blås minimalt med luft inn i sukkerkulen, og begynn å dra ut et nebb. Deretter dra ut hodet. Husk å blås bittelitt luft mellom hver gang. Begynn å dra ut halsen, den skal være ca. 10 - 15 cm lang. Blås deretter mer luft til å forme kroppen til svanen. La den avkjøle ved hjelp av bordvifte.

Når svanen har stivnet, varm opp kobberrøret med en gassbrenner slik at røret slipper sukkeret. Deretter bruker du gassbrenneren på bunnen av svanen slik at den smelter litt og du kan lime den fast på sokkelen.
 
 
 
 
 

Copyright (c) 2015 l-jo.com All rights reserved. Design by Stylo.